Ontvang jij graag iemand in je gezin?

Ben jij een bruggenbouwer? Of willen jij en jouw gezin een jongere laten meegenieten van jullie gezinsgevoel en -warmte? 

Hoi, ik ben Theo, 14 jaar en ik woon al 7 jaar in een leefgroep van Don Bosco. Ik ben graag op mezelf en vertrouw niet zomaar iederen. Eens ik voel dat iemand he goed met me voor heeft, lukt het wel om los te komen. Corona heeft veel kapot gemaakt. Ik ging graag Free Runnen, maar dat was niet mogelijk. Ik speel nu meer videogames, gezelschapspelletjes en ga ook skateboarden. 

Mijn papa woont in Brugge. ik zie hem dus niet vaak. Soms een weekend. Voor de rest heb ik weinig contact met mijn familie. Ik voel dat de jongeren en de begeleiding in Vreugdeborg me graag zien en veel voor me doen, maar toch vind ik het allemaal moeilijk. Eigenlijk wil ik liefst een plekje in een gezin. ik wil in een warm nest leren hoe ik later zelfstanidg kan zijn. ik wil niet nadenken over kamer- of zelfstandigheidstraining ...  

Jeugdhulp Don Bosco Antwerpen is een organisatie die begeleiding en hulpverlening voorziet aan jongeren en hun gezinnen die het moeilijker hebben.  In onze werkingen in Lier, Kessel en Vremde voorzien we in residentiële hulpverlening en contextbegeleiding voor jongeren die zich in een verontrustende opvoedingssituatie (VOS) bevinden of die als niet begeleide minderjarige in ons land aankwamen. Allemaal jongeren met een gevulde rugzak, die het gewoon willen als het kan en bijzonder als het moet. Vanuit deze huizen gaan jongeren naar school, vrijetijdbesteding, … en, als het kan, ook regelmatig naar huis.

Als het kan… want sommige jongeren beschikken niet over een netwerk of veilige thuis waar ze even kunnen verblijven, buiten de voorziening/hulpverlening. Sommige van onze jongeren (3-21 jaar) wensen te genieten van de kleine dingen die een gezin biedt. Anderen wensen ondersteuning bij hun integratie in de maatschappij, bij het leren kennen van gangbare waarden en normen uit deze cultuur, etc.  

Ik ben Tariq. Ik ben 7 jaar en woon al heel lang in een leefgroep.. Bij mijn mama kan ik niet langer blijven wonen. Ze komt wel af en toe op bezoek. En mijn papa ... die zegt dat hij komt, en dan belt hij dat hij toch niet kan komen. 

Voetballen vind ik super tof. Samen met mijn vriendjes doe ik dat vaak. Soms komen ze in Vreugdeborg spelen, en soms mag ik bij hen thuis ook gaan spelen. Dat is echt super tof! Hun mama en papa zijn ook altijd super lief voor mij. Soms mag ik ook meerijden naar de voetbal (dan moet de begeleiding mij niet met die lelijke witte bus afzetten). Eigenlijk zoou ik het wel fijn vinden als iemand af en toe speciaal voor mij komt. Dat die extra voor mij zorgt of dat die me meeneemt om samen leuke dingen te doen. 

Voor deze jongeren willen we graag op zoek gaan naar een netwerk; vrijwilligers, gastgezin, buddy’s of waardevolle personen, die zich willen inzetten om deze jongeren op regelmatige basis een fijne dagbesteding of veilige thuis te bieden.  
 
Eerst maken we kennis met jou en je gezin. Samen verkennen we wensen en verwachtingen. Heeft iedereen er zin in? Dan gaan we samen op pad; samen spreken we af wanneer, hoe, … Cruciaal zijn respect en de match tussen jullie en de jongen. En … wij zijn er ook voor jullie! 

Voor meer informatie en contactgegevens: klik hier.